La proposta psicoterapèutica que et presento es basa en la integració de diferents estudis i tècniques dins de l’enfocament humanista.
Aquestes són algunes de les eines a través de les quals es dona forma a les sessions durant el procés de psicoteràpia:
– GESTALT: la gestalt a través del “donar-se compte” o obrir consciència i el treball de responsabilització de la pròpia vida
– SOMÀTICA: l’estudi del cos i el seu llenguatge així com la somatització del conflicte intern
– TRAUMA: la teoria polivagal i acompanyament del trauma
– VINCLE: la teoria de l’aferrament i el seu abordatge a través del vincle psicoterapèutic
– PNL: Programació neurolingüística pel treball de les creences i processos mentals
Per què iniciar un procés psicoterapèutic?
L´abordatge integra la cura de les diferents dimensions de la persona: la part mental, emocional, corporal i espiritual. Aquesta visió holística permet comprendre i donar sentit al moment present que puguis estar vivint com a pas previ a la transformació i el canvi.
Tot i que la demanda inicial és diferent per a cada persona, la finalitat de la psicoteràpia és comuna: restablir un estat harmònic amb una mateixa i l’entorn ampliant els recursos interns per fer front a les diferents situacions adverses que pot presentar la vida.
Com funciona?
Explorem juntes les diferents àrees i dimensions de la teva vida per poder conèixer-te millor i comprendre la teva visió del món i del teu moment actual. Alhora cuidem l’espai vincular perquè puguis sentir-te acompanyada i sostinguda en seguretat.
Prenem com a base l’estat present o conflicte manifest en què et trobes, així com de l’estat ideal al que t’agradaria arribar.
La nostra visió entén que totes les expressions de les persones (conductes, emocions, pensaments…), tot i no semblar-ho, tenen una funció positiva. L’organisme genera respostes adaptatives que poden quedar desactualitzades o caduques i per això, ens molesten o dificulten.
Poder observar amb curiositat les parts que no t’agraden, que et molesten o rebutges és part del procés.
T’acompanyo a l’arrel perquè puguis florir
Juntes aprofundim en aquestes expressions per poder comprendre la funció que exerceixen perquè així, puguis deixar de lluitar amb tu mateixa i relacionar-te amb més amor.
Aquesta proposta ens permet apropar-nos al nucli del conflicte, de manera que podem resignificar l’experiència i permetre que s’obrin portes a noves maneres de pensar, sentir i actuar. Per tant, una nova manera de viure més actualitzada i d’acord amb el teu jo present.
En quines qüestions et pot ajudar aquest procés?
Els motius pels quals una persona pot iniciar un procés poden ser molt diversos. Habitualment es tracta de dificultats, malestars o limitacions que condicionen el benestar i expansió de la persona, com: ansietat, esgotament, dificultat per posar límits, inestabilitat emocional, sensació de bucle o obsessió mental, depressió, hipersensibilitat, exigència contínua o judici intern constant , baixa autoestima, etc.
En altres ocasions el motiu inicial és degut a una curiositat per l’autoconeixement, el desenvolupament personal i com una forma preventiva de salut i autocura.